Just be an Einstein

Je hoofd heeft niet altijd gelijk en weet het zeker niet altijd beter.

Just be an Einstein

Energie. Je wordt er letterlijk door bestuurd. Je zenuwstelsel en hersenen sturen je lijf aan via elektrische signalen. Alles wat leeft heeft energie. In de natuur geldt de Wet van behoud van energie net als de relativiteitstheorie. En ook adem is meer dan alleen zuurstof. Het is letterlijk en figuurlijk je levensenergie. Emotie is energie (e-motie => energy-in-motion). De oosterse geneeskunde maakt van oudsher gebruik van bekende therapieën die zich baseren op energie zoals acupunctuur en Reiki. En zo zijn er tal van 'verklaarbare en onverklaarbare' voorbeelden in ons dagelijks leven die aangeven dat er meer sprake is van onzichtbare energieën en verbindingen dan we denken en kunnen zien. In feite is alles energie. Einstein zei het al:

"Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics"

En nou hoor ik sommige ratio's al ratelen: "Nou Jeroen, is dit niet wat zweverig en vergezocht?" Nou nee, eigenlijk niet. Want waar het hoofd moeite heeft met dit soort uitspraken, 'weet' je op hartniveau eigenlijk al beter. En op zielsniveau is dit zelfs helemaal geen vraag meer. Er is zoveel meer dan we denken. (En voor de visueel ingestelden onder ons: de film The Matrix is een aanrader. Die film verbeeldt zeer mooi wat Einstein en ik hier bedoelen....).

En toch doen we nog vaak lacherig over zaken die het hoofd niet meteen begrijpt. Onbekend maakt onbemind. Omdat we niet meer mogen of durven luisteren naar ons hart en onze ziel. Want die praten net zo vaak en veel tegen ons als ons hoofd. En toch is het vaak 'gek' om iets anders te vinden dan de ratio (of de wetenschap, de traditionele geneeskunde, of onze zakelijke en sociale omgeving) begrijpt. En dat is zonde want we sluiten daarmee dingen uit. We beperken onze mogelijkheden. Sterker: we beperken onszelf. Die verstopte en verborgen mogelijkheden wil ik graag helpen ontsluiten. Door een betere balans tussen hoofd, hart (lijf) en ziel te creëren. Want je hoofd heeft niet altijd gelijk en weet het zeker niet altijd beter. Sta er dus op z'n minst voor open en kijk wat het je brengt. Want energie volgt intentie. Just be an Einstein (en dat was toch ook geen koekenbakker?).

Heb je een vraag, opmerking, inspiratie of feedback, stuur me graag een bericht.

Bedankt! Je bericht is ontvangen
We konden je formulier niet verzenden, zijn alle velden juist ingevuld?