In het theater des levens...

...spelen we allemaal een rol. Maar wat als je je gaat identificeren met die rol? Dan zit je er ineens in vast.

In het theater des levens...

...spelen we allemaal een rol. En zelfs meerdere. Op werk, in je familie, je gezin, in je relatie, in je sociale contacten. Die rollen helpen ons in vele omstandigheden. Ze vormen ons, ze beschermen ons, helpen ons om om te gaan met verdriet of trauma, we leren ervan etc..

Maar lastig wordt het als je je gaat identificeren met die rollen. Want dan kunnen ze je ook in de weg gaan zitten. Want als je je gaat indentificeren met een rol dan blijf je dat ook telkens herhalen en geloven. Dan wordt het self fullfilling: ik ben zo dus ik doe zo (of ik doe zo want ik ben zo). En dan zit je ineens vast in een rol, een partoon, en blijf je telkens datzelfde gedrag vertonen, in dezelfde valkuilen lopen.

Ik ben zo dus ik doe zo (of ik doe zo want ik ben zo)

Maar je bent niet je werk, je bent niet alleen vader of moeder, je bent niet je opvoeding,  je bent niet je ego, je bent niet je eigen drama, en je bent niet je overtuigingen.....Wie ben je dan wel? Loskomen van je (belemmerende) patronen. Worden wie je bent. Loslaten. Leven in vertrouwen.

Heb je een vraag, opmerking, inspiratie of feedback, stuur me graag een bericht.

Bedankt! Je bericht is ontvangen
We konden je formulier niet verzenden, zijn alle velden juist ingevuld?