De kracht van adem

Waarom adem zo'n krachtige transformatie methode is.

Ademen lijkt zo simpel, iets wat vanzelf gaat. We doen het ons hele leven, vrijwel automatisch. Zo belangrijk en toch ben je je er vaak nauwelijks bewust mee bezig. De helende en vitaliserende mogelijkheden van ons ademhalingssysteem zijn ongekend, maar voor velen (helaas) dus ook onbekend. Je ademhaling is de sleutel tot gezondheid en levensenergie omdat beter ademen betekent dat je meer zuurstof naar alle cellen van je lichaam brengt en zuurstof cruciaal is voor je gezondheid, vitaliteit en immuunsysteem. Jouw ademhaling activeert daarmee direct jouw zelfgenezend vermogen. Toch gebruiken we maar ca. 30% van ons adempotentieel

Adem is – in tegenstelling wat mensen vaak denken – niet een automatisme of gewoonte, maar het is gedrag. Het zegt veel over mensen hoe ze ademen (en vaak hoe weinig ze gebruik maken van hun adempotentieel). Betere ademhaling helpt uiteraard op het fysieke vlak (bijv. meer energie, ter voorkoming van of ter herstel van burn out, stress, angst, depressie en zelfs in het herstel van long-covid). Maar (betere) ademhaling werkt ook op mentaal/emotioneel niveau in het oplossen van belemmerende overtuigingen en helen van emoties. En tot slot zelfs voor je spirituele ontwikkeling. Door voorbij je overtuigingen en belemmeringen in een staat van hoger bewustzijn te komen. Betere adem geeft ruimte!

De wijze waarop je ademt zegt iets over hoe jouw levensenergie stroomt. Het zegt over hoe je in het leven staat maar ook waar je angsten en (belemmerende) overtuigingen zitten. Ieders ademhaling is daarom ook even uniek als een vingerafdruk.

Adem is – in tegenstelling wat mensen vaak denken – niet een automatisme of gewoonte, maar het is gedrag. Verander je je ademhaling dan verander je je gedrag.

Via de techniek van de verbonden ademhaling (Balance Breathing) breng ik mensen weer in contact met de onvoorstelbare kracht van hun eigen ademhalingssysteem. Ademen is veel meer dan het inademen van zuurstof. Ademen is ook de verbinding met je levensenergie. Balance Breathing ruimt blokkades op die deze verbinding verstoren. Iedereen krijgt gedurende het leven te maken met hindernissen en blokkades die je moeilijk kan loslaten of accepteren. Je kunt daarbij denken aan negatieve overtuigingen over jezelf of anderen, belemmerende gevoelens en belemmerende gedragspatronen. J herkent ze op momenten dat je vastloopt. Dat je (telkens weer) in het zelfde gedrag of patroon komt. De methodiek Balance Breathing is vooral uniek door de integratie van professionele coaching, lichaamswerk, energiewerk en ademen, en heeft een enorme impact op 4 niveaus: 

Fysiek:

 • Elke (!) cel in je lichaam heeft zuurstof nodig
 • Je lichaam ontgift voor 70% via je uitademing (o.a. CO2 afvoer)
 • Afwezigheid van zuurstof leidt vaak tot ziekte
 • Ademen stimuleert lymfesysteem, immuunsysteem en elektrochemische processen in je lichaam en reduceert stress
 • Je gebruikt gemiddeld slechts 30% van je adempotentieel- beter ademen heeft tot op celniveau een positief effect op je gehele fysiek

Emotioneel:

 • Emoties zijn energie: e-motie = energy in motion
 • In de Westerse wereld leren we vaak emoties te onderdrukken of weg te stoppen (niet uiten van emoties, adem die stokt).
 • We zetten emoties vast in ons lichaam (wat heb je op je lever, een steen op je maag, je gal spuwen, dat is even slikken of beneemt je de adem).
 • Adem geeft (op energetisch niveau) juist weer ruimte aan die emoties en laat ze weer in beweging komen waarna we ze kunnen integreren.

Mentaal:

 • We koppelen elke emotie aan een overtuiging, herinnering, mentaal plaatje
 • Bewust ademen ontkoppelt de emotie van de overtuiging
 • Je gaat daardoor weer positiever denken (over jezelf of de situatie)
 • Krijgt meer zelfvertrouwen (oude belemmerende overtuigingen lossen op)
 • Je voelt je vrijer (bevrijd van oude terugkerende patronen en belemmerende overtuigingen)

Spiritueel:

 • Door Balance Breathing heelt de emotionele en mentale pijn van het ego en ontkoppel je van je conditionering en overtuigingen.
 • Je bent zonder je gedachten, zonder je ego, zonder aangeleerde overtuigingen.
 • Spirituele ontwikkeling gaat dus echt over ont-wikkelen. Je ontdoen van alle belemmeringen.
 • Ademhalen stimuleert een open geest en een hoger bewustzijn.

Het woord 'spiritualiteit' hangt samen met het Latijnse 'spiritus' (ademhaling), een woord dat is afgeleid van het werkwoord 'spiro': ademen en 'inspiro': inademen ('inspiratie'). Je ademhaling is eveneens je levensenergie (Lat: spiritus = adem, ademhaling, geest, ziel).
En het woord aura (αὔρα) waar we tegenwoordig onze levensenergie mee bedoelen betekende in het oud-Grieks en Latijn luchtroom of ademtocht. Adem en (levens)energie zijn al van oudsher aan elkaar verbonden.

Kan beter ademen dit allemaal doen? Jazeker en nog veel meer! Beter ademen betekent kiezen om jouw leven te leiden vol energie, vreugde en inspiratie.

Heb je een vraag, opmerking, inspiratie of feedback, stuur me graag een bericht.

Bedankt! Je bericht is ontvangen
We konden je formulier niet verzenden, zijn alle velden juist ingevuld?