Achtergrond Jeroen

Wie is Jeroen?

Als executive- én ademcoach bied ik een combinatie van coaching via het hoofd (denken, ratio) en lijf (hart, voelen) en ziel (zielsverlangen). Met praten én ervaren een transformatie teweeg brengen. Bewuste en onbewuste patronen, overtuigingen en energieën in beweging zetten.

Na ruim 20 jaar bedrijfsleven en jarenlang adviseur van bestuurskamers te zijn geweest ken ik de complexiteit van de corporate culturen, en de druk die dat geeft op bestuurskamer én werkvloer maar al te goed. Ik heb zelf ervaren hoe ik lange tijd in zo'n omgeving veel ruimte heb gegeven aan m'n hoofd en te weinig aan mijn hart en zielsverlangen. Inmiddels heb ik daar een betere balans in gevonden. Als (adem)coach is mijn wens om zingeving, spiritualiteit en mentaal en emotioneel welzijn bij mensen ruimte te geven, vooral in het vaak zakelijke en rationele bedrijfsleven.
Beide kanten van de medaille versterken elkaar enorm: er is zoveel meer dan economische- en stakeholderwaarde en tegelijk maakt zingeving en ruimte voor je hart de business alleen maar beter. Na ruim 20 jaar actief geweest te zijn in het corporate bedrijfsleven snap ik enerzijds hoe het veelal rationele, prestatiegerichte corporate bedrijfsleven opereert en anderzijds persoonlijke zingeving en spiritualiteit in persoonlijke ontwikkeling om broodnodige aandacht vragen.

Op je werk zou je niet een andere rol moeten spelen dan je in je privéleven wilt hebben (een worsteling en transformatie die ik zelf ook heb doorlopen). Werk en persoonlijke ontwikkeling zouden veel meer vervlochten kunnen en mogen zijn. Daar word je een gelukkiger mens van, maar daardoor heb je ook meer impact op je werk en in de wereld. Op dat snijvlak wil ik als coach een verbindende rol vervullen.

Ik heb zelf enorm baat gehad bij de combinatie van traditionele coaching gesprekken en lichaamsgerichte coaching via ademtechnieken. Waar mijn hoofd vaak ‘te sterk’ was en ik rationeel kat en muis kon spelen met de coach (en vooral mezelf), kon mijn lijf (via adem en energetisch) die weerstand niet bieden en lukte het via die weg om verandering te bewerkstellingen en de volgende stap in mijn leven te zetten. Overigens een stap 'terug' zetten zou ik zeggen want als kind en tijdens mijn studie filosofie stond ik al veel dichter bij wie ik echt ben vanuit hart en ziel. Maar ergens onderweg riep het bedrijfsleven en ging ik bewust de uitdaging aan om te laten zien dat je (juist) ook in die wereld succesvol kon zijn als filosoof en 'andersdenkende'. En ondanks dat dat prima gelukt is trainde ik daardoor in die afgelopen jaren iets meer mijn hoofd en wat minder mijn hart en ziel. Totdat die laatste twee het genoeg vonden en mij weer terugriepen. En voila, here I am (again).

Naast coach ben ik ook gecertificeerd en geaccrediteerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen & Integriteit. In die hoedanigheid werk ik als extern vertrouwenspersoon bij diverse bedrijven. Daarnaast begeleid ik als kers op de taart natuurlijk leiderschapreizen in de ongerepte natuur via de Foundation for Natural Leadership (FNL)

Heb je een vraag, opmerking, inspiratie of feedback, stuur me graag een bericht.

Bedankt! Je bericht is ontvangen
We konden je formulier niet verzenden, zijn alle velden juist ingevuld?